Fjelddyret

"Isen førte stenen med sig. Heerup huggede Fjelddyret ind i dens granit. Kommunen gav os den."

Fjelddyret er et mytisk væsen, der blev indskrevet på skolen i 1976. Det var Heerup og Dovregubben, der indskrev Fjelddyret til skolens daværende skoleinspektør Mogens Juul*.

Skolen havde 25 års jubilæum og Heerup tegnede skolens bomærke; et kunstværk med Fjelddyret, der i hjertet omfavner lærere og elever. Et signal om ”en åben og venlig skole”, som Mogens Juul skriver. Til samme lejlighed blev der til skolen købt en skulptur, et tohovedet Fjelddyr hugget ud i granit. Skulpturen er nærmest ubemærket skulptur. Med respekt for stenens oprindelige form er ansigter markeret i dens overflade.

Tankerne om Fjelddyret var, at væsnet skulle være noget i sig selv, ligesom det enkelte barn. Det var et pædagogisk syn, at igennem Fjelddyret, kunne børnene lege med og møde poesien, og måske kunne væsnet blive brobygger mellem børnene, pædagoger og forældre på Tinderhøj Skole.

*Læs hele historien, om dengang Fjelddyret blev indskrevet på Tinderhøj Skole.

Kilder:
”Tinderhøj Skole 1952-1977, Tinderhøj Skoles 25 års jubilæumsnummer”
Marie Drost Aakjær, Arkivar v. Rødovre Lokalhistorisk Samling

Foto:
Originalen ligger på Rødovre Lokalhistorisk Samling og er taget af Finn Rasmussen.